Topp 3 golfere gjennom tidene

Sam Snead

Dersom antall seiere er standarden for å bestemme fortreffelighet så er det ingen større i golf historien enn Sam Snead. Med en jevn, seig klubbesving som så like naturlig ut som det å puste, så har «Slammin’ Sammy» vunnet flere golf-turneringer enn noen annen spiller i historien. Hele 81 PGA seiere har han og et sted mellom 135 og 165 andre seiere i forskjellige turneringer rundt om i hele verden. Det kommer forskjellige svar på det antallet alt etter som hvem man spør. Han har vunnet turneringer i fire forskjellige årtier, fra «West Virginia Closed Pro» i 1936 til «Greater Greensboro Open» i 1965 – hans åttende tittel i den turneringen i en alder av 52 år.

Men han er bare nummer tre på denne listen over de tre beste golferne gjennom tidene.

Snead har vunnet tre Masters turnering – inklusive en «playoff» triumf over sin venn og rival Ben Hogan. Han vant tre PGA Mesterskap og en «British Open» Turnering.

Det er et hull i «Slammer’s CV som gjør at han ikke stiger helt til topps på denne listen. Han har nemlig aldri vunnet den turneringen som burde nesten vært medfødt for ham – han har aldri klart å vinne U.S.Open turneringen. Men selv uten denne nesten tragiske mangelen for ham, så gjør ikke det hans prestasjoner noe mindre av den grunn.

Jack Nicklaus

Nicklaus brakte ut storheten i sine motstandere – Palmer, Player, Watson og Trevino. Men enda viktigere så gjorde han golfen til et enda bedre spill med sin fysiske dyktighet og han mentale storhet. Hans vedvarende nivå av fortreffelighet og hans geniale måte å «plukke fra hverandre» golf baner rundt omkring i verden.

Han har 18 store Championship seiere – flere enn Hogan og Palmer til sammen. Han har utrolige 37 topp to plassering i major turneringer.

Og som punktum på sin seiers rekke så vant han sin sjette Masters i 1986 i en alder av 46 år. Det er blitt betegnet som et av de største sportsøyeblikkene gjennom tidene.

Tiger Woods

Tiger Woods vant sin første major turnering – Masters turneringen for 1997. Dette var en meget stor rekord den gangen – og han vant den med meget klar margin – nemlig hele 12 slag foran Tom Kite og 18 slag under par. 486.000 dollar var premien for den seieren. Og i juni samme år klatret han opp på toppen av ranking listen over verdens beste golf spillere. I de neste årene var han en dominerende spiller i golf. Fra august 1999 til september 2004 lå han som nummer 1 i verden. Det samme gjorde han igjen i perioden fra juni 2005 til oktober 2010. Dette er henholdsvis 264 uker og 281 uker helt på toppen av verdens ranking lister i golf.

Tiger har mange rekorder innen golfen. Her er listen med noe av det han har oppnådd i sin karriere og som er med å gjøre ham til verdens beste spiller gjennom lang tid.

  • 79 PGA Tour seiere, nummer to i antall etter Sam Snead
  • 14 major championships, nummer to gjennom tidene etter Jack Nicklaus
  • Eneste spiller som har vunnet fire major turneringer på rad
  • Laveste gjennomsnittlige score i PGA tourens historie
  • Gjennomsnittlig score på 67.79 i 2000 – den laveste scoren på en hel sesongi tour historien
  • PGA Tour «Player of the Year» rekord med 10 seiere