To norske i US Open i år

At det gror i norsk golf er det ingen tvil om lenger. Jeg har tidligere krevet om Viktor Hovland og hans prestasjoner på PGA touren og i en Major turnering tidligere i år. Han fikk spille alle dagene av denne spesielle turneringen og ble beste amatør og fikk flere hedersbevisninger. Nå er det igjen snart klart for mer historiske begivenheter i norsk golf. Jeg er usikker på om det har skjedd før, men nå i Juni måned skal to norske spillere spille i US Open turneringen som spilles på golf banen i Pebble beach i California i USA. Den andre spilleren som er kvalifisert til den omtalte turneringen er Andreas Halvorsen. Han har kvalifisert seg via å spille meget godt på Latino America touren. Det var også nære at en tredje norsk spiller skulle klare å kvalifisere seg, men dessverre så gikk det ikke hele veien for Aksel Olsen.

Viktor Hovland

Forrige gangen Viktor Hovland var på denne banen i California løftet han til slutt trofeet over hodet som bevis på at han hadde vunnet US Amateur Championship. Dette skjedd i August i 2018 og han fikk dermed videre adgang til Masters turneringen på Augusta banen i April nå i 2019. Der slo han godt i fra seg og klarte cuten og gikk alle dagene på tre slag under par. Det beste en amatør spiller i gold har klart på nesten 60 år! Og nå er han altså tilbake på banen han vant på tidligere for å spille US Open turneringen 2019. Skal bli spennende å følge med på hvordan det ender. Turneringen går fra den 13. til den 16 juni. SÅ det er meget mulig at denne artikkelen kommer på trykk først etter at turneringen er spilt, men jeg skal forsøke å få den online før i hvert fall.

Viktor Hovland

Andreas Halvorsen

Victor Hovland skrev norsk golf historie tidligere i år, og nå er han og Andreas Halvorsen i ferd med å skrive inn et nytt kapittel i denne historien. For første gang skal to norske spillere i samme Major turnering. Og skulle de klare å komme seg videre etter de innledende rundene så er norsk golf virkelig i ferd med å markere seg. Andreas Halvorsen er 22 år gammel og kommer fra Larvik. Han er i år en av 75 spillere som skal spille US Open turneringen nå i juni. Totalt var det i overkant av 8000 spillere som var påmeldt for å forsøke å kvalifisere seg til denne turneringen, mens det altså kun er plass til 75 spiller! Andreas kvalifiserte seg via en turnering i Newport Beach i California i USA.  Disse to gutta er ikke de første som spiller US Open turneringen med norsk pass – det ble Kristoffer Reitan i fjor som ble først!Denne artikkel er skrevet før turneringen starter, så jeg er veldig spent på hvordan dette vil gå. Jeg håper av hele mitt hjerte at begge to eller i hvert fall en av dem kommer seg videre og klarer cut’en. Det hadde bare vært så utrolig bra og hvilken boost det sannsynligvis vil bli for norsk golf!