Rariteter og rekorder i Golf

I en sport med mange mennesker og bruk av diverse utstyr, så blir det alltid mye som skjer også ved siden av sporten. Utstyrsforretninger, folk blir skadet, folk setter rekorder, det samles på utstyr, spesialutstyr ja det er mange varianter som dukker opp. Dette gjelder også i golfens verden. Jeg tok en kikk i Guinness rekordbok og bladde litt frem og tilbake for å se om jeg kunne finne noen forskjellige saker som var verdt å skrive om;

Sittende

Det lengste golfslaget som er registrert av en sittende spiller er fra 2011. Da satt Dave Sawtell i sin rullestol og slo golfballen 143,702 meter av gårde. Dette skjedde under en turnering ved “Gold Creek Country Club” i Nicholls, Australia.

Raskeste ball

Den raskeste ballen ut fra et utslag – en drive – skjedde I Orlando I Florida, USA i 2013. Da slo Ryan Winther ballen ut med hele 349,38 kilometer i timen. Denne rekorden ble målt på Orange County National sin driving range og altså ikke i noen turnering.

Raskeste golf bil

Den raskeste golf bilen er bilen “Bandit” laget av “Plum Quick Motors”. Fartsrekorden ble satt av amerikaneren Robby Steen i oktober 2014. Dette skjedde på Darlington Dragway i South Carolina. Rekorden lyder på 191,12 kilometer i timen. Dette er for øvrig andre gangen firmaet «Plum Quick Motors» har satt rekord med raskeste golf bil.

Yngste dame

Eller jeg vet ikke helt om det er riktig å kalle henne for en dame. Rekorden er nemlig yngste hunnkjønn med hole in one. Hun er nemlig bare fem år og 103 dager gammel. Soona Lee-Tolly utførte dette slaget i 2007 ved et par 3 hull på «Manhattan Woods Golf Club» i New York, USA. Hullet er 125 yards langt eller 114,3 meter. For øvrig så er hennes bror også en suksessfull golfer også

Yngste herre

Da blir det selvfølgelig også feil å kalle denne «mannen» for en herre. Hankjønnets yngste spiller til å slå «hole in one» er nemlig bare 4 år og 195 dager gammel. Christian Carpenter klarte denne bragden å slå dette ene slaget i 1999. Bragden skjedde på «Mountain View Golf Club, Hickory, North Carolina” USA.

Første Masters Hole in One

Denne rekorden er ganske gammel. Rekorden for å slå ballen rett i hullet fra utslag kom nemlig allerede i 1934 i Masters turneringen. Slaget skjedde på et 170 yards langt hull (155,4 meter). Det var den kanadiske golfspilleren Ross Sommerville som satte denne rekorden så tidlig i Masters Turneringens historie.

Yngste vinner av Masters

Når det gjelder rekorder kommer vi ikke unna Tiger Woods. Han har rekorden som yngste spiller til å ha vunnet en Masters Turnering. Dette skjedde på hans omtalte turnering i 1997. Han var da bare 21 år og 104 dager gammel. Hans videre karriere etter dette er jo en helt annen og lang historie.

Eldst og best

Den eldste til å vinne en Masters Turnering og den som har vunnet flest Masters turneringer er en og same mann. Jack Nicklaus sin berømte 1986 sesong kjenner de fleste som kan litt golf historikk. Da vant han sin sjette Grønne Masters Jakke. Selv ikke Kermit the Frog har sett så godt ut i grønt noen gang som det Jack Nicklaus gjorde den gangen. Det var da hans sjette Masters seier. Og han var 46 år gammel da han vant den gangen i 1986.