Ny verdens stjerne i Golf

Alle som har fulgt litt med i Norsk Golf de siste månedene vet at Norge er i ferd med å få en ny verdens stjerne på herre siden. Og det er flere som følger tett bak den mannen igjen. Han har vunnet en meget stor turnering det siste året, og han har spilt seg inn med brask og bram som profesjonell spiller. Først ved å klare cuten i US Open turneringen, og deretter klart det samme i to andre større turneringer. Han har vekslet fra å spille som amatør og til de profesjonelles rekker nå i år. Og bare på de siste turneringene har han spilt inn i overkant av 2,5 millioner kroner. Tygg litt på den dere – han har kun vært profesjonell piller og kunnet vinne penger i noen få måneder.

PGA

Det er ikke mange turneringene å klare dette på, men det Viktor Hovland jobber intenst for å klare er å spille seg til en fast plass på PGA touren for 2020. For å klare det er det et par mål han må nå. Men det finnes «flere veier til Roma» som det heter i ordtaket. Og han har selv uttalt til media at han har både plan A, B og C klare.

Viktor Hovland

Nå i disse ukene spiller han for å forsøke å klatre oppover rangeringslistene med oppnådde poeng fra sine resultater, men det er vanskelig for han har kun et fåtall turneringer å gjøre det på. Han kan også vinne såpass mye penger at han kommer over en grense på den måten og får fast plass neste år på PGA rundene. Viktor har selv uttalt at dersom han hadde hatt et helt år på å spille seg til fast plass på neste års PGA Tour så ville han vært ganske så komfortabel. Men det er ikke situasjonen hans i år. Klarer han ikke poeng eller penge kravene så finnes det et par andre muligheter.

Harde krav

Den enkleste løsningen, men kanskje samtidig den vanskeligste er å vinne en turnering. Da får han ikke bare et år adgang på PGA runden, men han vil få to år automatisk.Så har vi PGA Tourens FedEx up. Her kan han spille seg til plass også ved å bli blant de 125 beste. Nivået under FedEx cup er Korn Ferry Tour finalene. Der skal spillerne som havnet på plassene 126 til 200 i FedEx cupen spille om å bli i topp 25 av de spillerne igjen. Det gir også ett års adgang til PGA touren.

Egen mening

Selv med dette utvalget av muligheter så er det veldig kort tid å gjøre de gode resultatene på. Det er kun fem turneringer som er tellende igjen av denne sesongen. Viktor sel ser for seg at skal han klare å få plass så må han ut og spille Korn Ferry Finals.

Korn Ferry Finals

I begynnelsen av August vet alle om han har klart å spille seg til plass via de fem turneringene eller om han må ut i spill i FedEx Cup eller sågar Korn Ferry finalene. La oss håpe og tro han vil klare det – det blir så gøy med en nordmann med fast plass på PGA Touren.