Historisk for Norsk Golf

At golf er en voksende sport i Norge er det liten tvil om. Og det er ganske sikkert voksende i andre deler av verden også.

Og det er utrolig mange store turneringer som spilles i hele verden, men en av de aller største og aller gjeveste å spille er Masters Turneringen som spilles på Augusta National banen, som ligger i Georgia i USA, en gang i året. Det å spille her er så eksklusivt at det er svært få utenfor denne Masters turneringen og klubbens medlemmer som har spilt her. Og banens klubb ryktes å ha kun rundt 300 medlemmer.

Augusta National banen

Hvert eneste hull på hele denne eksklusive banen har navn etter forskjellige trær eller blomster. Busker og blomster rundt hele banen er så fargerike at enkelte påstår at de har fått malt på farge for å se slik ut som de gjør. Gresset på banen er påståes det er så velstelt at man må lete lenge for å finne et eneste gress strå som ligger feil. Og det er enda mange flere slike hyper eksklusive påstander om denne banen. Og nå er det altså en norsk nordmann som har kvalifisert seg til å spille på denne banen. Masters er det en norsk golfspiller som har spilt tidligere, men altså aldri denne turneringen på Augusta banen. Den andre spilleren er Marius Thorp. Han er i dag ekspert kommentator i golf for blant andre Eurosport Norge.

Norsk golf historie

Viktor Hovland er mannen som er i ferd med å skrive denne norske golf historien. Han spiller nå på den omtalte banen midt i April måned nå i 2019. Som dere også ser av bildet under her er det norske flagget for aller første gang synlig over score board tavlene på Augusta banen. Bildet er jo et historisk bevis. Men <Viktor er faktisk ikke den første norske spilleren som har spilt på denne banen, men han er den første norske som har spilt en offisiell runde der. Eirik Tage Johansen har spilt fire runder med college golf der tidligere

Veien til historien

Viktor Hovland er fortsatt amatør spiller i golf. Og dermed kan han for eksempel ikke tjene penger på sitt golfspill. Men det holder ikke igjen den ungen mannen fra å gjøre det meget godt i sporten sin. Og for å kvalifisere seg til denne turneringen, som av mange ansees for å være den aller største turneringen i verden, så har han i fjor vunnet US Amateur. Dette er kanskje den største amatør turneringen som finnes og spille på en annen av USA sine golfperler, nemlig Pebble Beach i California. Dette skjedde for litt over et halvt år siden eller nærmere bestemt i august i fjor.

Stolte

Alle som er noe kjent med golf i Norge er meget stolte over det som er i ferd med å skje for Viktor Hovland. Og mange med dem. Det kommenteres i mange medier og på mange plan over hva denne unge mannen er i ferd med å gjennomføre. Navnet hans blir bare mer kjent etter han opptreden i denne turneringen uansett hvordan det ender!

Stolte