Golfturer til utlandet

Det er blitt veldig populært å reise til varmere strøk, og spille golf når det er snø og kulde her hjemme. Det er jo ikke til å legge skjul på, at golfsesongen er i det korteste laget i Norge – ja Nord-Europa generelt for den saks skyld. I takt med at det har blitt et stadig høyere antall golfere, har strømmen av golfturister til varmere strøk økt.

Man kan jo kombinere slike turer, med en helt vanlig ferietur med andre opplevelser – som strandlivet, restauranter og severdigheter. Om man begynner å sjekke ut hva som finnes av tilbud, så er utvalget ganske så stort. De fleste nøyer seg nok med en tur til Syd-Europa, men det er også de som reiser lenger som; Asia, USA og Afrika. Jeg skal ta for meg noen av destinasjonene her nå, så kanskje dere kan få noen tips til den neste ferieturen – med golfutstyret med i bagasjen.

Golf øya Tenerife

Vi nordmenn kjenner godt til Tenerife, og de andre Kanariøyene. Det at Tenerife kalles for Golf øya, er ikke noen tilfeldighet. Med tanke på sommer og sol, er Tenerife et godt valg. Med sin plassering langt syd, er du sikret skikkelig god temperatur hele vinteren.

Syv baner på øya

Alle øyene har golftilbud, men det er som sagt en grunn til at Tenerife kalles for Golf øya. På den relativt lille øya, er det ikke mindre enn syv baner. Fem av dem ligger samlet på Play des Americas. De beste banene, er uten tvil og Costa Adeje og Golf del Sur. Den kjent turoperatøren Ving, selger golfreiser til Tenerife men også til naboøya Gran Canaria. Med i denne pakken er det også egne golfverter, og ikke minst garanterte starttider.

Reise på egenhånd

Det er en del som velger å booke fly og hotell selv, hvordan dette slår ut prismessig variere litt. Men er man tidlig ute med begge deler, kan det faktisk lønne seg å booke selv. Men da må man regne med noe høyere pris, for selv golfspillingen – da turoperatørene ofte har forhandlet frem rabatterte priser. Det finnes en rekke andre steder man kan vurdere også, men Europa midt på vinteren – ja da er Kanariøyene et sikkert kort.

Thailand

Men for de som vil reise litt lenger, så kan jo et land som Thailand være aktuelt. Det finnes en rekke flotte golfanlegg, som bare ligger 1-2 timers kjøring fra flyplassen i Bangkok. Jeg kommer nok til å komme med flere reisetips i tiden som kommer, men jeg synes det var naturlig å ta for meg de nærmeste destinasjonene først.

Irland og Skottland

Om man venter til våren kommer i Norge, kan land som Irland og Skottland absolutt anbefales. Skottland er tross alt golfen sin vugge, og det merker man når man kommer dit. Når det gjelder Irland, så er det listet opp 400 gode grunner til å velge dette landet – med tanke på en golfferie. Enn så lenge får vi vente til snø og is smelter, ja om man ikke skal sette seg på et fly da.

Irland og Skottland