Golf under midnattssolen

Norge har en landsdel som kan tilby helt unike golfopplevelser, nemlig Nord-Norge. Muligheten til å kunne spille golf til langt uti de sene nattetimer, åpner for en opplevelse av de sjeldne. Lyset fra midnattssolen er ikke som vanlig dagslys. Lyset har en glød og en varme som gjør at den vakre nordnorske naturen får helt andre farger enn hva den har på dagtid. Se for deg at du står på golfbanen, det er midt på natten. Foran deg er stranda og det store åpne havet, bak deg ruver store fjellvegger, og alt er badet i rødglødende lys. Havet er ikke lenger blått, det er lilla med ildrøde linjer. Fjellet er sort i det ene øyeblikket, gult i det neste. Alt virker så magisk. Plutselig stuper en majestetisk ørn ned i havet foran deg, og en liten torsk må bøte med livet. Langt i det fjerne kan du høre sauene breker ute på sommerbeite. Du blir plutselig i ett med naturen. Du kan nesten høre vikingene som skåler etter dagens tokt, i det du kjenner en sval bris stryker deg over kinnet.

Unike golfbaner i Nord-Norge

Vi kan ikke snakke om golfbaner i Nord-Norge, uten å nevne Lofoten Link. Banen er for kommende sesong planlagt å holde åpent for midnattsgolf fra 20.mai til 30.juli. Da kan du spille golf 24 timer i døgnet. Ikke nok med midnattssolgolf, fra slutten av august kan du være så heldig å få oppleve nordlys ute på banen. Da snakker vi heftige opplevelser under den nordnorske sagahimmelen. Lofoten links er en 18 hulls bane, hvor flere av hullene rangeres som noen av verdens beste.

En annen og meget lett tilgjengelig bane som kan ta pusten fra deg, er Salten Golfklubb/Bodø Golfpark på Myklebostad, som ligger kun ti minutter i bil fra Bodø Lufthavn. Dette er en 18 hulls parkbane som lokker med midnattssol og utsikt rett i Lofotveggen. Banen har høstet svært gode tilbakemeldinger fra det internasjonale golfmagasinet ”Great Golf Magazine”, etter at de hadde journalister på besøk der.

Verdens nordligste 18 hulls golfbane finner du ca 45 km utenfor Tromsø på Breivikeidet Golfpark. For reisende med Hurtigruten, er det fullt mulig å kombinere Cruise med golfspilling. Man går av skipet, tar en overnatting i vakre Tromsø, og går om bord igjen og cruiser videre dagen etter. 

En litt mindre kjent, men absolutt interessant bane finner du på Røkenes Gård utenfor Harstad. Banen er en ni hulls skogsbane, som kombinerer utfordrende banelayout med vakker nordnorsk kultur- og naturlandskap. Selve Røkenes Gård legger en perfekt setting og atmosfære for golfere fra fjern og nær.

Et vakkert eventyr

De seneste år har golf blitt mer populært i vår nordlige landsdel, og banene har poppet opp som perler på en snor. Klimaet legger ingen stopper for golfsporten, men sørger heller for en unik setting som ikke kan oppleves andre steder i verden. Midnattssolen og landskapet gir spillerne en følelse av å være tilstede i et eventyr hvor tiden har stått stille. Inni skogen skjuler det seg både vikinger og huldre, og kanskje danser alvene i disen over vannet i de lyse morgentimene.