Golf info fra lister

Golf er en stor sport på verdensbasis og golf får masse plass i massemedia. Og golfere og golfelskere leser mye om sporten de enten utøver selv eller elsker å følge. Dette er helt tydelig i alle de undersøkelser som er blitt utført de senere årene. Golf folket elsker å lese «best of» lister i alle varianter – og det er mange av dem der ute. Det finnes «best of» lister for så godt som alt som omhandler denne sporten.

Forskjeller

Som sagt så finnes det slike lister om omtrent alt – og det er ikke alltid at de blir like objektive og forskjeller vil forekomme fra liste til liste. Og det er jo mange meninger blant mennesker og ikke alltid de samme meningene om de samme tingene. En ting er jo om man er enig når man snakker om det sammen i en gruppe og en annen ting er når man kommer hjem og eventuelt skal omtale samme sak fra godstolen hjemme i stuen.

Forskjeller
Forskjeller

Beste Norske Golfbane?

Hvem er beste norske golfbane ette din mening? Er det Norges nordligste bane på Nordkapp som tilhører North Cape Golf Club? Eller er det den kanskje mest kjente norske golfbanen i Lofoten som tilhører klubben Lofoten Links? Eller en bane som ofte havner på toppen av slike lister – Miklagard Golf i Oslo. Mulighetene er mange og meningene er mange i hvert fall.

Baner som ligger i forbindelse med sjø havner veldig ofte høyt opp på slike lister i utlandet i hvert fall. På en liste jeg fant hos Golf Digest så er det hele 46 av topp 100 i 2016 som er baner som ligger ved sjøer. Dette gjelder også den banen som ble kåret til verdens beste golfbane av dem i januar 2016. Den banen som ble kåret til den beste er en ane i Europa og i Nord Irland – Royal County Down. Den banen er ny på toppen av listen og er nettopp en bane som ligger i forbindelse med sjø.

Leter jeg meg frem til en stor liste med de beste golfbanene i forskjellige land rundt omkring i verden så finner jeg Norge der også. Og på denne listen er det Miklagard som står øverst på listen foran Meland GC, Frekhaug utenfor Bergen og Oslo GC sin bane i Oslo.

Golf i utlandet

Denne listen kan være hendig å ha i bakhode også dersom du skal ut å reise og har med deg golf utstyret ditt. Denne listen inneholder nemlig både hvor mange golfbaner det er registrert i dette landet og hvem av banene som er den beste. Det finnes også en oversikt nederst i artikkelen over land i verden hvor det ikke finnes noen registrerte golfbaner.

Golf i utlandet
Golf i utlandet

Nyttig info

Så i tillegg til å være interessant lesning for en golfer, så kan man også plukke ut nyttig informasjon fra slike lister. Informasjon som man selv kan benytte i flere sammenhenger. Ferie er jo noe vi alle vil på av og til. Eller at man har litt fritid innimellom en jobbreise – ja mulighetene er mange. Takk til internett og informasjonen man kan finne der i dag  🙂 .