Flotte golfbaner i Norge

Norge er verdens beste land å bo i, det er det liten tvil om. Vakker natur, høy levestandard og veldig mye å finne på. Enten man bor der ingen skulle tro noen kunne bo eller midt i byen, så er man eksponert for de aller beste opplevelsene. Golf er en sport som har litt ufortjent dårlig rykte i Norge, men noe er i emninga!

Og dette har selvfølgelig mye å si for interessen. Poenget er at golf har gode forhold for å bli en folkesport selv i Norge. Vi overøses av heftige golfbaner med både 9 og 18 hull her til lands også. Med nesten 180 golfbaner og rundt 60 med turneringsstandard, har du mye å glede deg til. La oss se på noen av de flotteste golfbanene i Norge.

Miklagard Golfbane

Miklagard Golfbane

For å kvalifisere i denne rangeringen, må banen ligge til i nydelige omgivelser og ha gleden av et godt klima. Og det gjør den. Miklagard banen er bygd på kvalitet og særegenhet, noe den også har fått internasjonal oppmerksomhet for. Banen har navn etter norrøne guder og gudinner. Den 18-hulls golfbanen holder høy Europeisk standard.

Oslo Golfklubb

Vi holder oss på Østlandet når vi drar til Oslo Golfklubb. Som Norges eldste golfklubb, er den også den mest ærverdige av dem alle. Den ligger på Bogstad med sine totalrenoverte 18 hulls-bane. Det er stort engasjement for å fremme golf som en barneidrett her, med over 200 medlemmer på juniornivå.

Meland Golfbane

Meland er vakkert plassert med utsikt over snødekte fjell under dype fjorder. Meland er en lang skogsbane med rikt dyreliv og spennende utfordringer. Enkelte kaller den Monsterbanen, som krever presise slag for å unngå par og bogey. Denne flotte golfbanen er en av landets mest spennende utebaner for golf.

Stavanger Golfbane

Det er naturlig å tenke at luksusen kom med det svarte gullet, men det er ikke helt sant. Den ble stiftet allerede i 1956 med 18 hull fra noen år senere. Her kan man skyte sine fairways og putte sine greens i et fantastisk sommervær med utsøkte naturomgivelser ved idylliske Stokkevatnet. Denne banen går man par på 71 slag.

Nye spennende golfbaner

Det er stort engasjement for de golfinteresserte. Med over 100.000 medlemmer er Golfforbundet en av de største særforbundene. Og kanskje har golfen blitt litt mer åpen og gjennomsiktig også. Selv om det er streng kleskode og etikette fortsatt, men det er bare med på å gjøre sporten enda mer spennende.

Lofoten Links markerer seg som verdens råeste golfbane i et av verdens råeste områder. Her kan man spille 18 hull under midtnattsola med naturskjønne Lofoten i skuet. Man vil ikke tro hvor mye det er å oppleve her, og det er noe spesielt turister har oppdaget. Med tanke på at man kan få nordlysvarsel, er det mange som har oppdaget Lofoten Links. Kongsvinger Golfbane får mye skryt for sin tilrettelagte golfbane med 18 hull i et område som preges av tett skog. Anlegget er fullbyrdet med overnatting og utfartsmuligheter. Man går par ved å slå 72 slag her.