European Tour Golf

Golf spilles over nesten hele verden – det er noe alle vet. Og blir du så god i golf at du får adgang til å spille i f.eks. Europa touren – så får du ikke bare spille mye golf, men du blir også en veldig bereist person. Det spilles normalt tre til fire turneringer hver mnd. Dessverre er det ingen turneringer her hjemme som er med på European Tour i golf, men du kommer innom alt fra Sverige og Danmark her nord, til Australia «down under». Du skal også innom Asia, Afrika og USA. Hvorfor det heter European Tour i Golf når den spilles over hele verden vet jeg faktisk ikke.

Mye reising

Fire kontinenter og 26 land kommer du innom en eller flere ganger dersom du spiller samtlige turneringer i en hel sesong av European Tour – i hvert fall om man ser på listen over turneringer for 2016 sesongen. I inneværende sesong skal denne golf touren innom Skandinavia to ganger. De skal til Sverige i juni for å spille Nordea Cup i Malmø, og til Farsø og Himmerland Golf i August for å spille «Made in Denmark». Finland og Norge er dessverre ikke representert på denne touren.

Inneværende sesong startet i 2016 i Sør Afrika og Australia – første helgen i desember. Disse to turneringene går på samme tid, men begge gjelder som oppstart på 2017 sesongen av European Tour i Golf. Og derifra går det slag i slag utover hele året – de aller fleste turneringene spilles single, men det er ved noen få tilfeller at det er to turneringer man kan velge som spilles parallelt. Sesongen avsluttes i November med sesongfinale i Dubai. Da skal årets mester kåres. Regjerende mester er svensken Henrik Stenson. Han vant fjorårets sesong. Det var hans andre seier av «Race to Dubai». Første gang han vant var i 2013 sesongen.

Ikke Noe Norsk (nesten)

Turnerings-serien skal ikke innom Norge – ei heller spiller de noen av sine turneringer i Norge. Men jeg har klart å finne frem til en spiller som spiller i hvert fall noen turneringer av årets sesong. Espen Kofstad har så langt spilt to av årets turneringer. Han spilte åpningsturneringen i Sør Afrika og BMW SA Open på samme kontinent i januar måned. Etter dette klarer jeg ikke finne flere resultater for ham så langt denne sesongen. Han ligger med det på 170 plass på European Tour rankingen.

European Tour Golf
European Tour Golf

Spania

Spanjolen Sergio Garcia er den som så langt leder European Touren etter to seiere – nå sist Masters finalen i USA.

Etter Masters finalen i USA nå sist så er Marocco neste før turen for Touren går til Asia og to turneringer i Kina. Deretter er det tilbake til Europa og til England – Portugal – Italia og England. Så er det Sverige sin tur i juni.

Master of European Tour

Det er ingen tvil om hvem som er den store spilleren i tourens historie. Fra 1993 til 1999 – 7 år på rad ble touren vunnet av samme spiller. Skotten Colin Montgomerie dominerte totalt på 90 tallet.

Master of European Tour
Master of European Tour

Sverige har tre seiere i denne touren – to ved Henrik Stenson og en ved Robert Karlsson i 2008. Ellers er det ingen I Skaninavia som har same resultater i denne touren.