En legende har lagt opp

Det er vel knapt den golf spilleren i Norge som har fått mer media omtale enn denne spilleren. Men nå er det slutt – golf klubbene er lagt på hylla og den profesjonelle karrieren er avsluttet. Person vi snakker om er en kvinne som har vært hel i verdenstoppen i golf i en årrekke, og hun er Norsk. Hun er født i Oslo og har vært profesjonell golfspiller siden hun var 19 år gammel. I dag nesten 20 år senere har hun opplevd så å si alt som kan gjøres gjennom denne sporten og hun har en enorm karriere bak seg. Nå på høsten 2019 ga Suzanne «tutta» Pettersen beskjed om at hennes profesjonelle karriere som golf spiller er over.

Amatør tiden

Suzanne Pettersen ble profesjonell tilbake i september 2000. Men hun markerte seg stort som golf spiller allerede før det. Hun hadde da spilt golf allerede i 13 år – helt siden hun var bare seks år gammel! Som 12 åring fikk hun stipend av Norges Golfforbund. Den gangen var stipendet på 5000,- kroner. Som amatør har hun vunnet mye. Kan ramse opp noen av de seieren hun har som da er; British Girls Open Championship, World Amateur Championship, NM for senior fem ganger og NM for junior seks ganger. I sesongen før hun ble profesjonell spiller så spilt hun også lag VM hvor hun fikk premien som beste individuelle spiller. Hun kom på tredjeplass i det individuelle EM i samme sesong. Ryder Cup for juniorer har hun vært med og spilt to ganger som en av spillerne på det europeiske laget.

Amatør tiden

Profesjonell

Som profesjonell er også listen ganske lang over ting hun har oppnådd. Hun klarte aldri å bli verdens beste spiller, men hun har i flere måneder vært rangert på denne listen som nummer to. I sin første hele sesong som profesjonell golf spiller spilte hun på Ladies European Tour, og hele ti ganger klarte hun å kvalifisere seg til å spille hele turneringene – altså uten å misse på cuten. Bare denne første hele sesongen klarte hun noe mange spillere aldri klarer i hele sin karriere. I tillegg til de ti turneringene jeg nevnte over her så vant hun French Open allerede i sin andre turnering for året. En stor seier som satt «langt inn» for hun måtte ut i omspill på tre hull mot Becky Morgan før seieren var et faktum. I tillegg i denne første sesongen klarte hun fire ganger og bli blant de ti beste og også tre ganger i topp 20! To av de fire topp 10 plasseringene var hun nest best i turneringen. Hel greit med penger spilte hun også inn denne sesongen – nr 2 på listen «Order of Merit, og hun fikk tittelen «Rookie of the Year» på Ladies European Tour.

Slik kunne jeg har fortsatt i ganske mange avsnitt og sider videre om denne fantastiske golf spilleren. Men nå har hun altså lagt sine golf køller bort og skal være mer med sin familie. Hun ble jo mor i 2018 til sitt første barn. Jeg håper og tror at vi vil få høre mer om henne senere – enten som ekspert kommentator eller som trener eller et eller annet som har med Golfsporten å gjøre!